Inspiration: koor, zingen, muziek, sfeer.

Dirigent


"Zolang we elkaar blijven uitdagen, vermaken wij ons prima!" 

 

Al sinds januari 2012 ben ik dirigent van Inspiration. Dat is toch best een lange tijd. De meeste dirigenten wisselen eens per 3 tot 4 jaar van koor. Zo doe ik dat zelf met mijn andere groepen ook. Bij Inspiration is dat niet het geval. Inspiration blijft voor mij een uitdaging om te mogen begeleiden. Het muzikale niveau ligt hoog. Zolang we elkaar blijven uitdagen, vermaken wij ons prima! 


De laatste jaren heeft het koor een enorme verandering doorgemaakt. Zo is het zingen in de kerk aanzienlijk minder geworden. Hierdoor heeft het koor haar ogen geopend en is actief op zoek gegaan naar andere mogelijkheden om op te treden. Dit heeft het koor ook aan het denken gezet: Wie zijn wij nou eigenlijk? Wat voor muziek willen wij maken? Wat stralen wij uit? Het antwoord is heel eenvoudig; wij willen muziek maken die wij mooi vinden, mensen meenemen in het verhaal wat een lied met zich mee brengt. 

We leggen de lat hoog! Wij zijn misschien niet met veel leden, maar 5 stemmige liederen daar draaien wij onze hand niet voor om! Hoe het koor ook verandert door de tijd; wij doen geen consessies aan de kwaliteit! 

Wil je meer weten over Sander en zijn werkzaamheden kijk dan op www.sanderspaan.nl